Over ons

Josephine de Koning

(master)bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut, 
BIG-nummer: 29038386404


Als gewone zaken zoals plassen en poepen niet meer vanzelfsprekend zijn, kan dit grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dit geldt ook voor klachten op seksueel gebied of bekkenpijn tijdens de zwangerschap. Zindelijkheidsproblemen bij kinderen hebben eveneens vaak een grote impact op het gezin. Elke levensfase vraagt om andere aandachtspunten en brengt andere risico’s met zich mee op bekkenbodemgebied. Deze puzzel fascineert en verbaast me soms.

Bekkenfysiotherapie is sinds 2003 een geregistreerde en erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. In 2004 ben ik gestart met de opleiding tot bekkenfysiotherapeut. Een studie tot kinderbekkenfysiotherapeut was een logisch gevolg in 2012. Deze masteropleiding is vooral gericht op de wetenschappelijke onderbouwing van het dagelijks handelen in de praktijk. 

In 2008 ben ik met Anneke Welsch gestart aan de Kruisweg en na haar pensionering heb ik met Marieke de maatschap voortgezet. De praktijk aan de Kruisweg heeft aan de basis gestaan van de huidige praktijk in Gezondheidscentrum De Parken. Het oorspronkelijke idee om een kleinschalige praktijk met gespecialiseerde fysiotherapie voor mensen met bekken- en bekkenbodemproblemen te zijn, is altijd de motor geweest van ons huidige, maar zal dat ook blijven ook ons toekomstige beleid. 

Inmiddels is de praktijk, met Carmen, Marian en Renske, gegroeid naar een hecht, gezellig en professioneel team. Het bieden van persoonlijke aandacht is een speerpunt van de praktijk en we bieden hulp aan een breed scala mensen. Samenwerken en van elkaar leren is de dagelijkse routine.

Het werken met alle vragen en problemen rondom bekken en bekkenbodem, bij mannen, vrouwen en kinderen, maken dat mijn werkdag nooit hetzelfde is.