Contactinformatie

Over ons

Josephine de Koning

(master)bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut, 
BIG-nummer: 29038386404


In 2008 zijn Anneke en ik de praktijk aan de Kruisweg gestart. Ons idee was dat we mensen met bekken- en bekkenbodemproblemen in een kleine praktijk wilde ontvangen. Compact qua team, maar sterk in samenwerking en persoonlijke aandacht.

Als fysiotherapeut is het gebruikelijk om gedurende je loopbaan diverse opleidingen te volgen. Al in 1995 maakte ik kennis met bekkenbodemproblematiek bij volwassenen. Dit was vooral gericht op vrouwen met urineverlies.

Bekkenfysiotherapie is sinds 2003 een geregistreerde en erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. In 2004 ben ik gestart met de opleiding tot bekkenfysiotherapeut. Een studie tot master- en kinderbekkenfysiotherapeut was een logisch gevolg in 2012. Deze masteropleiding is vooral gericht op de wetenschappelijke onderbouwing van het dagelijks handelen in de praktijk.

Als gewone zaken zoals plassen en poepen niet meer vanzelfsprekend zijn, kan dit grote impact hebben op het dagelijks leven. Dit geldt ook voor klachten in het bekkengebied die leiden tot problemen bij het vrijen of voor bekkenpijn tijdens de de zwangerschap. Problemen rondom zindelijkheid hebben daarnaast vaak ook nog een grote impact op het gezin.

Het werken met al deze verschillende problemen bij mannen, vrouwen en kinderen, maken dat mijn werkdag nooit hetzelfde is.