Over ons

Marieke Rolvers-Metselaar

(master)bekkenfysiotherapeut , kinderbekkenfysiotherapeut, 
BIG-nummer: 99057407604


Na ruim tien jaar als algemeen fysiotherapeut gewerkt te hebben, heb ik in 2012 mijn master opleiding bekkenfysiotherapie afgerond, twee jaar later gevolgd door de opleiding bekkenfysiotherapie voor kinderen. Per 2015 ben ik ingetreden in de maatschap Bekkenfysiotherapie Hoofddorp.

Toen ik met mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut begon, heb ik niet bedacht dat ik me uiteindelijk zou specialiseren tot bekkenfysiotherapeut. Waarschijnlijk had ik zelfs, zoals velen met mij, nog nooit van die specialisatie gehoord.

Behoudens de bekkenpijn lijken de klachten waarvoor de hulp van de bekkenfysiotherapeut wordt ingeschakeld soms ver weg te staan van de klachten waar je als algemeen fysiotherapeut mee te maken krijgt. Het is voor de meeste mensen niet eenvoudig om naar een arts te gaan voor hun plas- en poepproblemen, verzakkingsklachten of pijn bij het vrijen. Het is fijn om daarover met mensen te kunnen praten ‘als de gewoonste zaak van de wereld’ en samen naar een oplossing te zoeken.

Bij het zoeken naar die oplossing hebben wij een prettige samenwerking met huisartsen, maar ook met verloskundigen en specialisten uit het ziekenhuis zoals de uroloog, gynaecoloog, mdl-arts en chirurg.

Bekken- en bekkenbodemklachten kunnen iedereen treffen, niet alleen zwangeren, maar ook vrouwen zonder doorgemaakte zwangerschappen en mannen. Door de specialisatie kinderbekkenfysiotherapie zie ik inmiddels mensen van jong tot oud. Dat maakt het vak iedere dag weer ontzettend gevarieerd en leuk!