Contactinformatie

Info

Terugkerende blaasontstekingen

Blaasontstekingen komen vaak voor. Veel mensen weten er van te herstellen door extra te drinken en tijdelijk rustig aan te doen. Soms is kortdurend antibiotica nodig.

Maar wat als de blaasontstekingen maar terug blijven komen en antibiotica niet meer lijkt te werken?

De afdeling urologie van het Spaarne Gasthuis heeft een specialistisch spreekuur voor mensen met terugkerende blaasontstekingen. Uroloog Mw. Dr. M. v.d. Aa richt zich samen met gespecialiseerde verpleegkundigen op deze problematiek. Er is een nauwe samenwerking met ons als bekkenfysiotherapeuten ontstaan. Samen doen we ons best om de kans op een herhaling van uw blaasontstekingen te verminderen.

Bekkenfysiotherapie bij blaasontstekingen

Dat u goed moet drinken en goed moet uitplassen wist u waarschijnlijk al. Maar wat is voldoende drinken en hoe plast u goed uit?

En welke factoren kunnen nog meer een rol spelen bij het al dan niet ontstaan van een blaasontsteking? Wist u dat u bijvoorbeeld seksueel contact, een verzakking en darmproblemen invloed kunnen hebben?

De bekkenfysiotherapeut geeft uitleg over deze onderwerpen en zoekt samen met u uit welke verschillende factoren voor uw persoonlijke situatie van belang zijn. U krijgt tips, adviezen en oefeningen. Zo leert u onder andere wat de beste plashouding is en waar u op moet letten om goed leeg te plassen.

Net als de uroloog beschikt de bekkenfysiotherapeut over een uroflowmetrie en echo. Hierdoor kan goed beoordeeld worden of uw plastechniek verbetert.

Garantie dat een blaasontsteking voor altijd weg blijft is er helaas niet, maar door rekening te houden met alle factoren die bij u van invloed zijn kunt u het risico op een nieuwe blaasontsteking wel aanzienlijk verminderen.